Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen előnyökkel jár az egyéni vízóra felszerelése?

A hiteles egyéni mérővel felszerelt lakások vízdíja a lakásban élők által valóban fogyasztott vízmennyiség után kerül megállapításra. Az egyéni vízóra ezáltal biztosítja a pontos elszámolást. Legtöbb esetben az egyéni vízóra felszerelése csökkenti a kiadásokat, mivel a társasházak lakók számán vagy a lakások alapterületén alapú elszámolása helyett a valós fogyasztás fizetését teszi lehetővé.

vizora csere

Mennyibe kerül a vízóra csere?

A vízóra csere árai egységes díjszabás részét képezik, amely megegyezik a Fővárosi Vízművel Zrt. nyilvánosan is elérhető díjszabásával. Azonban ezek az árak kizárólag a csere elvégzéséhez szükséges minimális munkálatokat és eszközöket tartalmazzák. Ha a műszaki hely kialakítása többletmunkával jár, az többletköltséget is jelent. Többletköltséggel járnak például a csapra szerelhető vagy befalazható mérők.

Az egységes díjszabásban megjelölt árak a szabványos beépítési hosszú mérők esetén érvényesek: 13 mm (1/2”) esetén 80- vagy 110 mm, illetve 20 mm (3/4”) esetén 130 mm.

Egyetlen mellékvízmérő cseréjének ára 15-20 ezer forint körül alakul, a magasabb ár a járulékos költségek mellett már az üzembe helyezési díjat is tartalmazza. Több mellékvízmérő egyidejű cseréje azonban jelentős megtakarítást jelent, 5 db. mellékvízmérő cseréje lakásonként már 40 ezer forintból megoldható. Több lakást is érintő, nagyobb munkák elvégzésére további árengedményt adunk.

Személyre szabott információkért hívja ügyfélszolgálatunkat!

+36 70 608 48 56

Ha nincs egyéni mérőóra, akkor az adott ingatlan vízfogyasztását mi alapján számolják ki és mi alapján történik a díjszabás?

Az egyéni vízmérővel nem rendelkező ingatlanok esetén, általában a ház (társasház) alapító okiratában foglaltaknak megfelelően négyzetméter arányosan történik a vízfogyasztás díjának megfizetése. Előfordul, hogy az elszámolás alapját az egyes lakásokban élők száma határozza meg. Ez sok esetben aránytalanságokat eredményez és a nagyobb lakások tulajdonosai többet fizetnek a valós fogyasztásuk reális díjánál. Ezért előnyös mielőbb felszereltetnie lakását egyéni vízmérővel hisz így elkerüli a többletfizetést. Vízóra beépítés alkalmával kérje a vízóra hitelesítését is!

vízóra csere Budapest

Vízóra csere után a felszerelt mérő kinek a tulajdona?

A fővízmérő minden esetben a vízszolgáltató tulajdonát képezi, azonban a mellékmérők, tehát az egyéni mérők a fogyasztó tulajdonát képezik.

Kinek a feladata a vízmérő csere és vízmérő hitelesítés?

Fővízmérő esetén a csere és hitelesítés a szolgáltató hatásköre. Mellékvízóra cseréje és hitelesítése a felhasználó felelősségi körébe tartozik, a hitelesítést csak a vízszolgáltatóval szerződött, hitelesítésre jogosult cég vagy szakember végezheti.

Az Aspena ConsultingKft. vízóra szerelés, vízóra csere  szolgáltatását hol vehetem igénybe?

Cégünk vízóra szerelést, vízóra cserét és vízóra hitelesítést Budapesten, valamint fővárosunk vonzáskörzetében végzi. Pontosabb információkért hívja ügyfélszolgálatunkat!

Hívjon!

+36 70 608 48 56

info@vizoras.hu

Megbízhatóság, pontosság, két évtizedes tapasztalat

Vízóra csere Budapesten és vonzáskörzetében

Vízóra csere, vízóra szerelés

Kérjen ajánlatot

Ajánlatot kérek, vagy Megrendelem *
Köszönöm az üzenetet elküldte.
Hiba történt az üzenet elküldése közben. Próbálja újra küldeni később.