Vízóra hitelesítés

A vízhasználat díjköteles. Szolgáltatásként ára van, melyet a beépített vízóra állása alapján számolnak el. Elszámolásra kizárólag a hiteles vízóra ad alapot, így a mellékvízmérők hitelességéről mindig gondoskodni kell. A mellékvízmérők, más néven egyéni vízmérők vagy lakásvízmérők cseréjéről és hitelesítéséről a vízmérővel felszerelt ingatlan tulajdonosának, azaz a megkötött szerződésben szereplő felhasználónak kell gondoskodnia. A mellékvízmérőket 8 évente cserélni és hitelesíteni szükséges. A hitelesség lejárta előtt a szolgáltató írásban értesíti a felhasználót, akinek a lejárati évben van lehetősége a vízmérő cseréjét és hitelesítését még a szolgáltatói szerződés hatálya alatt elvégeztetni. Amennyiben a hitelesség lejár, a szolgáltatóval kötött szerződés felbomlik, új szerződésre van szükség és ekkor már nem vízóra cseréről, hanem vízóra újraindításról beszélünk, mely több papírmunkát igényel.

Bízza ránk a vízóra hitelesítést, mi levesszük válláról a papírmunka és utánajárás terhét!

Hogyan történik a vízóra hitelesítés?

Vízóra hitelesítés történhet a vízóra menetrendszerinti cseréjekor vagy azt követően. Érdemes olyan szakembert, céget megbízni a vízóra cserével, aki jogosult hitelesítésre is, így jelentősen lerövidül és egyszerűsödik a folyamat.

Cégünk, az xxxx Kft. a Fővárosi Vízművek Zrt. szerződött partnere, ezáltal a vízművel fennhatósági területén jogosultak vagyunk a vízóra hitelesítésre.

A felhasználónak lehetősége van a vízóráját hitelesítésre nem jogosult szakemberrel cseréltetni, azonban ilyen esetekben utólagos hitelesítésre van szükség. Ez újabb időpont egyeztetést és papírmunkát igényel, ezért kevésbé kényelmes lehetőség.

Cégünk teljes körű ügyintézést kínál, vízóra csere alakalmával azonnal elvégezzük a hitelesítést is, így Önnek csupán a szükséges nyomtatványok kitöltéséről és aláírásáról kell gondoskodnia a vízmérő csere helyszínén.

A csere és hitelesítés folyamatát a vízóra csere menüpontunk alatt részleteztük.

Fontos tudnivalók és előírások

Ha elromlott a vízóra:

A felhasználó köteles saját költségén gondoskodni a szerződéses vízóra menetrend szerinti cseréjéről és hitelesítéséről, valamint probléma esetén a rendkívüli vizsgálatról és hitelesítésről.

A felhasználó megbízhatja a vízközmű-szolgáltatót a tulajdonában lévő, a mellékszolgáltatási szerződés alapját képező mellékvízóra rendkívüli vizsgálatával és hitelesítésével is. Ezt a költségek előzetes megfizetésével teheti meg. A vízközmű-szolgáltató ilyen esetben köteles a hitelesítés idejére cserekészüléket biztosítani.

A vízközmű-szolgáltató köteles a felhasználót legalább 15 nappal a vízóracsere tervezett időpontja előtt értesíteni. időpont egyeztetésre is van lehetőség, erről bővebb információk állnak rendelkezésre az értesítési levélben valamint közműszolgáltató weboldalán. A felhasználó köteles a megjelölt időpontban a munkavégzés helyén a munkavégzést lehetővé tenni.

A mérőcsere után űrlapon kell rögzíteni a következőket:

  • A vízmérő cseréjének oka
  • A vízóra csere dátuma
  • A régi és új vízóra adatai (típus, gyári szám, átmérő, hitelesítés/kalibrálás dátuma)
  • A lecserélt vízóra mérőállása és állapota
  • A régi és új fogyasztásmérő védelmi eszköz azonosítója
  • A vízmérőhöz telepített eszköz azonosítója (távleolvasás érdekében)
  • Név és aláírás a felhasználótól vagy képviselőjétől és a vízközmű-szolgáltató megbízottjától

A hitelességért és a vízóra védelmét szolgáló eszközök sértetlenségéért a felhasználó felelős, mindennemű ezzel kapcsolatos költség őt terheli.

Abban az esetben, ha a fogyasztásmérő nem a felhasználó kizárólagos őrizete alá tartozik, a közmű szolgáltató nem hivatkozhat a felhasználó fogyasztásmérővel kapcsolatos kötelezettségének megszegésére a plomba vagy záró bélyeg sérülése esetén. Ugyanez vonatkozik arra az estre is, mikor a vízóra felszerelése és a felhasználó számára való átadása nem az üzletszabályzatban foglaltaknak megfelelően történt meg.

Ha minden tekintetben megfelelő, gyors és egyszerű vízóra hitelesítésre van szüksége, hívjon minket bizalommal! A Fővárosi Vízművek Zrt. szerződött partnereként vízóra csere alkalmával a vízóra hitelesítést is biztosítjuk, ráadásul teljes körű ügyintézéssel minden terhet leveszünk az Ön válláról. Bízza profikra, bízza ránk a vízórával kapcsolatos munkákat!

Megbízhatóság, pontosság, két évtizedes tapasztalat

Vízóra csere Budapesten és vonzáskörzetében

Vízóra csere, vízóra szerelés

Kérjen ajánlatot

Ajánlatot kérek, vagy Megrendelem *
Köszönöm az üzenetet elküldte.
Hiba történt az üzenet elküldése közben. Próbálja újra küldeni később.