Vízóra csere

A vízóra csere mindenkinél aktuálissá válhat és válik is, amennyiben egyéni vízmérővel rendelkezik. Az Apai & Márton Kft.. a vízóra csere, vízóra szerelés szakértőjeként Budapesten és vonzáskörzetében gyorsan, nagy szakértelemmel és garanciálisan oldja meg problémáját.

Mikor válik szükségessé a vízóra csere?

Vízóra csere két okból válhat szükségessé. Mindkét esetben fontos elvégezni a mérőóra cseréjét és hitelesítését is annak érdekében, hogy pontos adatok alapján az előírásoknak megfelelően számolhassunk el vízszolgáltatónk felé. A cserére szoruló vízóra egyes esetekben csak többletköltséget jelent, míg más esetekben a csere elmulasztása akár büntetést is vonhat maga után.

Fontos odafigyelni a vízóra működésére és legkésőbb 8 év elteltével kicseréltetni azt. A vízóra hibás működése csak nagyon ritkán szembetűnő, hiszen vízfogyasztásunk egy háztartáson belül is ingadozó. Ha nincsenek kiugró értékek, nem tűnik fel a hiba.

Ha vízóráról beszélünk, fontos különbséget tenni a bekötési vízóra és a mellékvízmérő között, mivel más szabályok vonatkoznak rájuk, főleg cseréjükkel, hitelesítésükkel kapcsolatban.

Bekötési vízóra: A bekötővezeték végpontján lévő, az adott ingatlan összfogyasztását mérő vízóra. Családi házak, társasházak esetén ez a főmérő. A bekötési vízóra a szolgáltató tulajdonát képezi, így annak javítása, cseréje és hitelessége a szolgáltató költsége és felelősségi köre.

Mellékvízmérő: A mellékvízmérő a bekötési vízóra utáni telepített, egyéni vízmérő, mely társasházak, közös ingatlanok esetén megosztási és elszámolási célt szolgál. Mellékvízmérő nélkül társasházak esetén legtöbbször négyzetméter arányosan oszlik el a fizetendő vízhasználati díj, mely többnyire nincs arányban a valódi vízfogyasztással. A mellékvízmérők vagy más néven egyéni vízórák a fogyasztó tulajdonát képezik, így cseréjükről és hitelesítésükről a tulajdonosnak kell gondoskodnia saját költségén.

Maddalena vízóra csere Budapest

A vízóra csere, tehát a mellékvízmérő cseréje szükséges, amikor:

 • Lejár a hitelesség: A vízóra hitelességének ideje 8 év. Ennek lejárta előtt a vízszolgáltató írásban értesíti a tulajdonost a csere és hitelesítés szükségességéről.
 • Meghibásodás: Amennyiben valamilyen külső hatásra kár keletkezet a vízórában, megsérült, meghibásodott, azonnali cseréje és ezzel együtt hitelesítése szükségessé válik.

A hitelesítés sarkalatos kérdés, mivel elszámolásra, hivatalos mérésre csak a hitelesített vízóra alkalmas.

FONTOS! A mellékvízmérő hitelességének lejárati dátumát komolyan kell venni és még a lejárat előtt el kell végeztetni a vízóra cserét és hitelesítést, mert a megkésett vagy elmaradt csere a vízművekkel való szerződés azonnali felbomlását vonja maga után. Ha a szerződés megszűnt, az új szerződés megkötése bonyolultabb, időigényesebb és többletköltséget jelentő feladat, ezért erősen ajánlott időben elvégeztetni a cserét.

Kivel érdemes végeztetni a vízóra csere feladatát, avagy miért az Apai & Márton Kft.?

A vízóra csere több módon is megoldható. Számtalan szolgáltató és vállalkozó kínálja ennek lehetőségét. Nyilvánvaló, hogy mindenki szeretné a lehető leggyorsabban, legegyszerűbben és legolcsóbban elérni, hogy új, hibátlan és hitelesített vízórája legyen újabb 8 éven keresztül. Ehhez viszont jól kell szakembert és szolgáltatást választani.

Nagyon fontos, hogy megbízható, képzett szakember cserélje a vízórát. Ugyanakkor van egy szempont, ami megkerülhetetlen. Ez a következők miatt fontos:

 • Csak hitelesített vízórával lehet elszámolni a szolgáltató felé.
 • A hitelesítést a mérésügyről szóló törvényben foglalt határidőn belül teljesíteni kell, különben a szolgáltató felmondja a mellékszolgáltatási szerződést.
 • A hitelesítésre jogosult cég vagy szakember a cserét követően azonnal elvégzi a hitelesítést is, így egyetlen időpont, egyszeri ügyintézés szükséges a teljes megoldáshoz.

A Fővárosi Vízműveknél regisztrált alvállalkozónk elvégzi, a PLOMBÁLÁST, műszaki átvételt, nyomtatványok kitöltését, továbbá a munkálatokról készült digitális képrögzítéseket, amit az ügyfél megadott elérhetőségére továbbít.

Vízóra csere az Apai & Márton Kft.-nél!

B METERS vízóra csere

Így zajlik a vízóra csere, ha minket bíz meg vele

Amennyiben ránk bízza lejárt hitelességű vízórájának cseréjét, úgy a legegyszerűbb és legjobb megoldás mellett dönt. Szolgáltatásunkat kérheti Budapest teljes területén és kiszállási díj mellett a Fővárosi Vízművek területén az agglomerációban is.

Így dolgozunk vízóra csere esetén:

 1. A vízóra csere megrendelhető a +36 30 456 4059 vagy +36 70 279 6015-ös telefonszámon. Ekkor időpontot is egyeztethetünk.
 2. Az előre egyeztetett időpontban (8:00 – 17:00 között) kollégáink megérkeznek, Önnek csupán a bejutást és a szerelési területhez való hozzáférést kell biztosítania.
 3. Szakképzett kollégáink elvégzik a vízóra cseréjét, hozzátartozó nyomtatványok kitöltését, és a munkálatok digitalizálását.
 4. Szükség van a mellékvízmérő hely azonosítójára, mely a vízszámlán található, ezért kérjük, ezt készítse elő kollégánk számára.
 5. Kollégánk átadja a vízóra szerelésről kiállított igazolást, számlát és garanciális űrlapot, mely 1 évre szóló garanciát biztosít a beszerelt készülékre. A lakásban már meglévő szerelvényekre, csővezetékekre melyet nem cégünk szerelt, garanciát nem vállalunk.
 6. Még hiteles vízóra cseréje esetén minimális papírmunkával kell számolni.

Zenner vízóra csere

Ha vízórája lejárt:

A már lejárt vízórák esetén a vízóra csere folyamata ugyanígy néz ki.

A nyomtatványok kitöltéséhez szükséges, a közös képviselőtől a következő adatokat kikérni.
– Társasház regisztrált neve a Fővárosi Vízműveknél.
– Társasház pontos bejegyzett címe a Fővárosi Vízműveknél.
– Társasház Fő vízórájának készülékhely száma.
– A tulajdonosnak vagy a megbízottnak rendelkeznie kel a vízóracsere alkalmával egy díjbeszedős számlalevéllel, mely tartalmazza a mellékmérők számát, adatait.

A vízóra plombálását, műszaki átvételét a feltüntetett ár tartalmazza.

Maddalena vízóra csere Budapest

A vízóra csere időpontja

A vízóra hitelességének lejárati dátuma mindössze egy adott évet jelent, nem pedig hónap és nap pontosságú. Ezért arra kérjük kedves leendő ügyfeleinket, hogy év közben minél előbb kérjenek időpontot a csere elvégzésére, hogy elkerülhessük a munka tömeges megrendelést és esetleges év végi csúszásokat!

Válassza a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást, hívjon minket bizalommal!

Ha vízóra csere és hitelesítés, akkor Apai & Márton Kft.!

Hívjon!

+36 1 707 2147
+36 30 456 4059
+36 70 297 6015

info@vizoras.hu

Vízóra csere  és szerelés árak

Vízórák cseréjének árai

Érdekel

Vízóra szerelés árak

Érdekel

Locsolási vízóra szerelés árak

Érdekel

Megbízhatóság, pontosság, évtizedes tapasztalat

Vízóra csere Budapesten és vonzáskörzetében

Vízóra csere, vízóra szerelés

Kérjen ajánlatot

Ajánlatot kérek, vagy Megrendelem *
Köszönöm az üzenetet elküldte.
Hiba történt az üzenet elküldése közben. Próbálja újra küldeni később.