Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen előnyökkel jár az egyéni vízóra felszerelése?

A hiteles egyéni mérővel felszerelt lakások vízdíja a lakásban élők által valóban fogyasztott vízmennyiség után kerül megállapításra. Az egyéni vízóra ezáltal biztosítja a pontos elszámolást. Legtöbb esetben az egyéni vízóra felszerelése csökkenti a kiadásokat, mivel a társasházak lakók számán vagy a lakások alapterületén alapú elszámolása helyett a valós fogyasztás fizetését teszi lehetővé.

vizora csere

Mennyibe kerül a vízóra csere?

A vízóra csere árai egységes díjszabás részét képezik, amely megegyezik a Fővárosi Vízművel Zrt. nyilvánosan is elérhető díjszabásával. Azonban ezek az árak kizárólag a csere elvégzéséhez szükséges minimális munkálatokat és eszközöket tartalmazzák. Ha a műszaki hely kialakítása többletmunkával jár, az többletköltséget is jelent. Többletköltséggel járnak például a csapra szerelhető vagy befalazható mérők.

Az egységes díjszabásban megjelölt árak a szabványos beépítési hosszú mérők esetén érvényesek: 13 mm (1/2”) esetén 80- vagy 110 mm, illetve 20 mm (3/4”) esetén 130 mm.

Egyetlen mellékvízmérő cseréjének ára 28-35 ezer forint körül alakul, a magasabb ár a járulékos költségek mellett már az üzembe helyezési díjat is tartalmazza. Több mellékvízmérő egyidejű cseréje azonban jelentős megtakarítást jelent, 5 db. mellékvízmérő cseréje lakásonként már 73 ezer forintból megoldható. Több lakást is érintő, nagyobb munkák elvégzésére további árengedményt adunk.

Személyre szabott információkért hívja ügyfélszolgálatunkat!

+36 1 707 2147
+36 30 456 4059
+36 70 297 6015

Ha nincs egyéni mérőóra, akkor az adott ingatlan vízfogyasztását mi alapján számolják ki és mi alapján történik a díjszabás?

Az egyéni vízmérővel nem rendelkező ingatlanok esetén, általában a ház (társasház) alapító okiratában foglaltaknak megfelelően négyzetméter arányosan történik a vízfogyasztás díjának megfizetése. Előfordul, hogy az elszámolás alapját az egyes lakásokban élők száma határozza meg. Ez sok esetben aránytalanságokat eredményez és a nagyobb lakások tulajdonosai többet fizetnek a valós fogyasztásuk reális díjánál. Ezért előnyös mielőbb felszereltetnie lakását egyéni vízmérővel hisz így elkerüli a többletfizetést. Vízóra beépítés alkalmával kérje a vízóra hitelesítését is!

vízóra csere Budapest

Vízóra csere után a felszerelt mérő kinek a tulajdona?

A fővízmérő minden esetben a vízszolgáltató tulajdonát képezi, azonban a mellékmérők, tehát az egyéni mérők a fogyasztó tulajdonát képezik.

Kinek a feladata a vízmérő csere és vízmérő hitelesítés?

Fővízmérő esetén a csere és hitelesítés a szolgáltató hatásköre. Mellékvízóra cseréje és hitelesítése a felhasználó felelősségi körébe tartozik, a hitelesítést csak a vízszolgáltatóval szerződött, hitelesítésre jogosult cég vagy szakember végezheti.

Az Apai & Márton Kft. vízóra szerelés, vízóra csere szolgáltatását hol vehetem igénybe?

Cégünk vízóra szerelést, vízóra cserét és vízóra hitelesítést Budapesten, valamint fővárosunk vonzáskörzetében végzi. Pontosabb információkért hívja ügyfélszolgálatunkat!

Hívjon!

+36 1 707 2147
+36 30 456 4059
+36 70 297 6015

info@vizoras.hu

Megbízhatóság, pontosság, évtizedes tapasztalat

Vízóra csere Budapesten és vonzáskörzetében

Vízóra csere, vízóra szerelés

Kérjen ajánlatot

Ajánlatot kérek, vagy Megrendelem *
Köszönöm az üzenetet elküldte.
Hiba történt az üzenet elküldése közben. Próbálja újra küldeni később.